keskiviikko 24. lokakuuta 2012

Tieteen rakkikoira oli väärässä!


Tieteen rakkikoira on ollut väärässä väittäessään, että Helsingin Sanomat ei julkaise evoluutiokritiikkiä. Maanantaina 22.10. HS:n mielipidesivulla julkaistiin Pekka Reinikaisen evoluutiokriittinenkirjoitus "Mutaatio vie eteenpäin vain pari askelta."


Lääkäri Pekka Reinikainen (hikipedia.info)




Reinikaisen kirjoitus on jatkoa karvakuonon aloittamaan keskusteluun koiranjalostuksesta evoluution todisteena. Reinikainen kommentoi Reijo Luhtalan kirjoitusta, joka oli vastine rakkikoirulin kirjoitukseen. Luhtalan mukaan luonnonvalinta muuttaa lajia.

Reinikainen vastaa, että geenivarasto muuttuu valinnan seurauksena olosuhteisiin nähden optimaaliseksi, josta seuraa, että täysin uusien anatomisfysiologisten rakenteiden kehittyminen estyy. Hän antaa esimerkkinä gepardin, joka on hyvin erikoistunut laji, mutta sitä uhkaa sukupuutto geenivaraston köyhtymisen takia. Gepardeissa ei ole enää muuntelua eli monimuotoisuutta.

Reinikainen mukaan laboratoriossa voidaan osoittaa, että mutaatioiden ja valinnan suorituskyky ulottuu vain 1-2 mutaatioaskeleen päähän. "Mutaatio/valinta-mekanismi ei selitä alkusolusta Aatamiksi-evoluutiota," Reinikainen summaa.

Rakkikoiruli kiittää Helsingin Sanomia avoimen keskustelun sallimisesta alkuperäkysymyksessä, joka on vaikea ja jopa tunteita nostattava aihe.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti