torstai 28. maaliskuuta 2013

Tieteen rakkikoira taas Helsingin Sanomissa


Helsingin Sanomat julkaisi 28.3. rakkikoirulin otsikolla "Evoluutio tarvitsee myös muuntelua." Kirjoitus on kehitysoppiparodia Matti Mielosen artikkelista "Kohti täydellistä ihmistä" (HS Ulkomaat 24.3.).

Karvakuono on todella iloinen siitä, että Helsingin Sanomat julkaisee kirjoituksia myös sellaisilta individualisteilta, jotka eivät tässä ateismin kyllästämässä maailmankaikkeudessa usko kehitysoppiin ja kertovat sen avoimesti. Mutta mikä pahinta, nämä koiranleuat tekevät tästä tieteellisestä biologian kulmakivestä parodiaa. Ja nauravat partaansa/karvojansa, joiden olemassaolon toteaminen tosin vaatii hieman mielikuvitusta.

Viime syksynä Helsingin Sanomat julkaisi kaksi karvakuonon koiran jalostusta evoluution todisteena käsittelevää kirjoitusta. Tuolloin professori Hannes Lohi osallistui keskusteluun.

Alla HS:n julkaisema mielipidekirjoitus (eli parodia meni ihan täydestä):


Evoluutio tarvitsee myös muuntelua

Matti Mielonen kirjoitti syntymättömien lasten valikoimisesta perinnöllisten sairauksien vähentämiseksi (HS Ulkomaat/Kohti täydellistä ihmistä 24.3.). Artikkelin mukaan valikointi on evoluution auttamista. Matti Häyry totesi, että valikointi kaventaisi ihmisen ominaisuuksien valikoimaa. Tässä Häyry on oikeassa, sillä pelkkä valikointi ei juurikaan auta evoluutiota. Evoluutio tarvitsee myös muuntelua, jotta valintaa voidaan suorittaa ja jotta lajin monimuotoisuus voisi lisääntyä. Muuntelu syntyy perinnöllisistä mutaatioista, jotka muodostavat evoluution perustan. Mikäli ihminen haluaa keinotekoisesti auttaa evoluutiota, olisi myös pidettävä huolta siitä, että valinnalle on tarjolla tarpeeksi muuntelua. Tämä voi toteutua vain, mikäli keksitään keinoja, joilla ihmisen perimään saadaan tuotettua lisää mutaatioita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti