keskiviikko 10. huhtikuuta 2013

Orgaanista materiaalia 190 miljoonaa vuotta vanhassa fossiilissa


Tutkijat ovat löytäneet orgaanista materiaalia 190 miljoonaa vuotta vanhasta dinosauruksen munafossiilista. Kyseessä on vanhin tunnettu orgaaninen materiaali. Fossiili löydettiin Lufengin piirikunnasta Kiinasta.

Taiteilijan näkemys dinosauruksen alkiosta. (Kuva: D. Mazierski)

Spekroskooppinen analyysi paljasti dinosauruksen munassa olleesta alkiosta orgaanista materiaalia, jonka uskotaan olevan kollageenia. Toronton yliopiston paleontologi Robert Reisz sanoo, että "tämä on yllättävää, koska fossiloituneet reisiluut ovat hauraita ja huokosia, mikä tekee niistä alttiita sään ja pohjaveden vaikutuksille."

"Tämä [havainto] viittaa siihen, että myös muissa dinosaurusten fossiileissa voi olla orgaanisia jäämiä. Emme vain ole tutkineet oikealla tavalla," Reisz toteaa.

Varmasti on yllättävää löytää orgaanista materiaalia hennoista luista, joiden olisi pitänyt hävitä taivaan tuuliin vajaan 200 miljoonan vuoden aikana. Ja ilmeisesti siksi paleontologit eivät ole tutkineet dinosaurusfossiileja oikealla tavalla.

Voisiko olla niin, että 200 miljoonaa vuotta tai miljoonia vuosia ylipäätään ei ole ollut olemassakaan, paitsi kehitysoppiin uskovien mielikuvituksessa?


Lähde:

http://www.nature.com/news/oldest-dinosaur-embryo-fossils-discovered-in-china-1.12779

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti