lauantai 6. huhtikuuta 2013

Polynesialaisten ja brasilialaisen intiaaniheimon yhteinen DNA on mysteeri


Tutkijat ovat löytäneet polynesialaisten DNA:ta brasilialaisen intiaaniheimon jäseniltä. Havainto on erittäin yllättävä, eikä sille ole olemassa kunnollista selitystä.

Botocudo-heimon jäseniä. (http://faculty.evansville.edu/ck6/bstud/brazil.html)

Polynesialaiset tunnetaan matkoistaan Tyynenmeren alueella. Niiden oletetaan ulottuneen Taiwanista Havaijille ja Uuteen Seelantiin, sekä aina Etelä-Amerikkaan asti.

Nämä polynesialaisten vaellukset eivät kuitenkaan näy Etelä-Amerikan länsirannikon asukkaiden perimässä. Mutta nyt tutkijat ovat löytäneet polynesialaisten DNA:ta Etelä-Amerikan itärannikolla eli Atlantin puolella asuneen intiaaniheimon jäseniltä. Löytö on yllättävä, sillä polynesialaiset ovat todennäköisimmin rantautuneet Etelä-Amerikan länsirannikolle eli Tyynen valtameren puolelle.

Botocudo-intiaaniheimo asui alunperin Etelä-Amerikan kaakkoisosassa nykyisen Minais Geraisin alueella. Kovin uskottavalta ei tunnu se, että polynesialaiset olisivat ylittäneet Andit ja vaeltaneet Etelä-Amerikan poikki Minas Geraisiin.

Vaikka tutkijat ovat esittäneet erilaisia hypoteeseja havainnon selittämiseksi, niin yhtään uskottavaa selitystä ei ole olemassa eli havainto jää mysteeriksi.

Botocudot asuivat nykyisen Minais Geraisin osavaltion alueella (punaisella). (Kuva: es.wikipedia.org)
Lähde:

http://arstechnica.com/science/2013/04/polynesian-dna-mysteriously-shows-up-in-a-brazilian-tribe/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti