keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Voiko ihminen luoda elämää?


Tutkijat pohtivat sitä, voiko ihminen synteettisen biologian keinoin eli soveltamalla älykästä suunnittelua luoda elämää ja auttaa luontoa säilymään monimuotoisena. Aihetta käsittelevä selonteko on julkaistu PLOS Biology-verkkosivustolla. Lisäksi samaa aihetta käsittelevä konferenssi pidetään 9.-11.4. Cambridgessä.

(SunnyS / Fotolia)

Tutkijoiden mukaan älykästä suunnittelua soveltava synteettinen biologia, jonka tarkoituksena on luoda keinotekoisia eliöitä ihmisen tarpeita varten, on nopeasti kasvava tieteenala, johon käytetään miljardeja dollareita vuodessa.

John Robinsonin mukaan "synteettinen biologia on erittäin tärkeä ja kasvava ala..."

Biologit ovat havainneet, että ihmiselle hyödyllisten eliölajien aikaanaaminen vaatii luovaa prosessia eli älykästä suunnittelua. Tämän prosessin tuottamiseksi uhrataan paljon rahaa ja älyllisiä voimavaroja.

Silti suurin osa biologeista uskoo, että ihminen ja ihmiselle hyödylliset eliöt ovat syntyneet sattumalta ilman mitään syytä älyttömän prosessin tuloksena.

"Minä annan teille kaikki siementä tekevät kasvit, joita maan päällä on, ja kaikki puut, joissa on siementä kantavat hedelmät. Olkoot ne teidän ravintonanne."

1. Moos. 1:29


Lähde:

http://www.wcs.org/press/press-releases/synthetic-biology-wildlife.aspx


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti