perjantai 10. toukokuuta 2013

Kuun ja Maan veden lähde on sama


Brown yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan Kuun ja Maan vedellä on sama lähde. Tämä tarkoittaa sitä, että Kuun vesi ei ole tullut komeetoista, vaan vesi on ollut läsnä hyvin varhaisessa vaiheessa Kuun muodostuessa.

Kuu.

Tämä uusi tutkimus tukee aikaisempaa Michiganin yliopistossa tehtyä tutkimusta, jossa mitattiin kuukivien vesipitoisuus. Silloinkin tutkijat päättelivät, että Kuun vesi on ollut läsnä hyvin varhaisessa vaiheessa Kuun muodostuessa.

Mutta tutkijoiden tulkinnat ovat hyvin erilaisia. Michiganin yliopiston tutkijat totesivat, että kuuvien vesipitoisuus on paljon korkeampi kuin ns. törmäysteorian antama ennuste. Tämän vuoksi Kuu ei ole voinut syntyä jonkin massiivisen kappaleen törmätessä varhaiseen Maahan.

Sensijaan Brown yliopiston apulaisprofessori sanoo, että "yksinkertaisin selitys havainnollemme on se, että vettä oli Kuussa jo törmäyksen hetkellä. Osa vedestä selvisi törmäyksestä ja sen me nyt havaitsemme."

"Kaikki vesi ei haihtunutkaan törmäyksessä, mutta me emme tiedä miten se on mahdollista."

Brown yliopiston tutkijoiden tulkinta on omituinen. Havainnot eivät tue törmäysteoriaa, koska kuukivissä on liikaa vettä, mutta siitä huolimatta törmäysteoriasta pidetään kiinni. Siitä on siis tullut eräänlainen uskonto. Törmäysteorian oletetaan olevan tosi. Ei haittaa, vaikka havainnot eivät tue sitä. Meidän on vain keksittävä uusia selityksiä, joilla uskonnoksi muodostunut teoria saadaan sovitettua niskuroiviin havaintoihin. Ja tämä on tiedettä, jonka eräänä tehtävänä on havaintojen selittäminen. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että joillekin tiedemiehille on tärkeämpää yrittää sovittaa havainnot uskonnoksi muodostuneisiin teorioihin.


Päivitys 3.4.2014

Englannin Avoimessa yliopistossa  (The Open University) tehty tutkimus vahvistaa näkemystä Maan ja Kuun veden yhteisestä alkuperästä.

"Vetyisotooppien merkittävä vastaavuus Maan ja Kuun näytteissä viittaa vahvasti siihen, että Maan ja Kuun vedellä on yhteinen alkuperä," tutkijaopiskelija Jessica Barnes kertoo.


Lähteet:

http://news.brown.edu/pressreleases/2013/05/moonwater

http://www.europlanet-eu.org/epsc2013/media-press/76-epsc2013/media-press/614-water-hidden-in-the-moon-may-have-proto-earth-origin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti