sunnuntai 26. toukokuuta 2013

Tutkijat kehittivät biologisen tietokoneen


Israelilaiset (Technion-Israel Institute of Technology) tutkijat ovat valmistaneet biologisen tietokoneen käyttäen rakennuspalikoina DNA:ta ja entsyymejä. Laitetta voidaan käyttää geneettisen informaation käsittelyyn ja se kykenee käyttämään laskemiaan tuloksia uuden laskentakierroksen alkuarvoina. Tutkimusraportti on julkaistu Chemistry&Biology-tiedelehdessä.

Tutkijat ovat erittäin kiinnostuneita biologisista tietokoneista, koska niitä voidaan suoraan soveltaa biologisiin järjestelmiin (toisin kuin elektronisia tietokoneita) ja jopa eläviin organismeihin. Tällöin mitään erillistä rajapintaa ei tarvita, koska koska tietokoneen kaikki osat (rauta, ohjelmisto, I/O) koostuvat biologisista molekyyleistä, jotka vuorovaikuttavat liuoksessa ohjelmoitavien kemiallisten kaskadien kanssa.

Laitetta voidaan käyttää DNA:n muokkaamiseen tai tiettyjen sekvenssien etsimiseen, professori Ehud Keinan kertoo.

"Kaikki biologiset järjestelmät ja jopa elävät organismit ovat biologisia tietokoneita. Jokainen meistä on biologinen tietokone eli laite, joka koostuuu toistensa kanssa loogiseen "keskusteluun" kykenevistä molekyyleistä. Rauta ja ohjelmisto koostuvat monimutkaisista biologisista molekyyleistä, jotka aktivoivat toisiaan suorittamaan ohjelmoituja kemiallisia toimintoja. Syötteenä on [erityinen] molekyyli, joka kokee tarkoin säädeltyjen (ohjelmoitujen) muutosten sarjan ja tämän kemiallisen laskennan tuloksena on toinen hyvin erityinen molekyyli."

Tutkimukseen osallistuivat myös tohtorit Tamar Ratner, Ron Piran ja Natasha Jonoska.

Professori Ehud Keinan ei pelkästään vertaa biologisia rakenteita tietokoneeseen, vaan hän suoraan toteaa niiden olevan tietokoneita, jotka suorittavat etukäteen ohjelmoitua kemiallista laskentaa. Keinan on myös osoittanut että biomolekyyleistä voidaan valmistaa tietokoneita soveltamalla älykästä suunnittelua.

Kehitysoppiin uskovien on siis uskottava siihen, että tietokoneet ja niiden ohjelmistot voivat syntyä ilman suunnittelijaa sattumaan perustuvan prosessin tuloksena. Mistähän tällainen usko on peräisin?


Lähde:

http://www.ats.org/site/News2?page=NewsArticle&id=7848&security=1&news_iv_ctrl=1261

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti