torstai 29. tammikuuta 2015

Ihmisellä tunnetaan yli 160000 mutaatiota


Ihmisellä tunnetaan yli 160000 sairautta aiheuttavaa mutaatiota. HGMD- (The Human Gene Mutation Database) tietokantaan kerätään tiedot kaikista tunnetuista sairauksia aiheuttavista mutaatioista.

Kuva: http://www.icare4autism.org/

Ihmisellä sairauksia aiheuttavien mutaatioiden määrä on tällä hetkellä 163610. Uusi mutaatioita löydetään n. 9000 vuodessa. Nykyisellä vauhdilla 200000 tunnetun mutaation määrää voidaan juhlia vuonna 2019.

Mutaatiot ovat monessa mukana, myös evoluutiossa. Perinnölliset mutaatiot muodostavat evoluution perustan (ei siis ainoastaan sairauksien). Kukaan ei kuitenkaan ole vielä perustanut tietokantaa, joka listaisi evoluutiota aiheuttavia mutaatioita. Niitä pitäisi olla olemassa miljoonia, koska kehitysopin mukaan kaikki lajit ovat syntyneet evoluution tuloksena. Biosfäärin suunnattoman monimuotoisuuden luominen on vaatinut valtavan määrän mutaatioita. Mutta missä ovat nämä elämän monimuotoisuutta lisäävät mutaatiot? Edes koirien geenitutkimus ei ole löytänyt evoluutiota aiheuttavia mutaatioita, vaan kaikki koiriltakin löydetyt mutaatiot aiheuttavat sairauksia.

Kehitysoppiin uskovilla on kuitenkin olemassa selitys tähän ongelmaan. Koska evoluutio on jatkunut jo miljoonia vuosia, niin sillä on ollut aikaa sopeuttaa eliöt niin täydellisesti ympäristöönsä, että nykyisen me voimme havaita vain eliöiden perimän heikentymistä. Optimaalisesti ympäristöönsä sopeutunut eliö ei voi sopeutua enää paremmin. Ainoa mahdollinen suunta on siis alaspäin. Eikä evoluutiota aiheuttavien mutaatioiden puutetta voida käyttää kehitysoppia vastaan.


Lähde:

http://www.hgmd.cf.ac.uk/ac/index.php

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti