perjantai 20. helmikuuta 2015

Evoluutio suosii teini-isiä


Cambridgen yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan teini-ikäisten miesten siittiöissä on enemmän mutaatioita kuin nuorten aikuisikäisten miesten siittiöissä. 

Teini-ikäisten miesten siittiöissä on enemmän mutaatioita. (Kuva: www.dailymail.co.uk)

Teini-ikäisillä miehillä ja keski-ikäisillä (40-50 v) miehillä on n. 30 % enemmän mutaatioita siittiöissään kuin nuorilla aikuisikäisillä (20-30 v) miehillä. Lisäksi teini-ikäisten miesten siittiöiden mutaatiomäärä on n. kuusi kertaa suurempi kuin samanikäisten naisten munasolujen mutaatiomäärä. Tutkimuksen mukaan korkeampi mutaatiomäärä lisää perinnöllisten sairauksien riskiä.

Vanhempien miesten siittiöiden korkeampi mutaatiomäärä on ollut tiedossa, mutta tähän asti on uskottu, että mutaatoiden määrä sitä alhaisempi mitä nuorempi mies on.

Mutaatiot eivät ole pelkästään sairauksien taustalla, vaan ne muodostavat myös evoluution perustan. Tämän vuoksi kehitysoppiin uskovien ja/tai ihmisen evoluutiota suosivien äitikokelaiden kannattaisi valita lapsen isäksi hyvin nuori tai mahdollisimman vanha mies. Tällöin hän takaisi luonnonvalinnalle mahdollisimman paljon raaka-ainetta. Vastaavasti luomiseen uskovan ja/tai lääketieteellistä näkemystä korostavan äitikokelaan kannattaisi valita lapsensa isäksi nuori aikuisikäinen mies.Lähde:

http://www.cam.ac.uk/research/news/study-finds-increased-dna-mutations-in-children-of-teenage-fathers

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti