James Webb-teleskooppi laukaistaan avaruuteen lähipäivinä ja siitä pitäisi tulla ihmiskunnan historian tehokkain kaukoputki, jonka odotetaan tuovan paljon uutta tietoa avaruudesta, erityisesti universumin varhaisista vaiheista.
James Webb-teleskoopin tuoman uuden tiedon uskotaan täydentävän universumin alkuperän ja kehityksen naturalistisia (laajassa mielessä kehitysopillisia) teorioita ja tarinoita. Näin varmaan jossain määrin tulee tapahtumaankin.
Vaikka ennustaminen ei kuulukaan arkiseen toimenkuvaani, niin teen tässä kuitenkin pienen ennusteen James Webb-teleskoopin havainnoista.
Ennustan, että James Webb-teleskoopilla havaitaan "pitkälle kehittyneitä" tai "vanhalta näyttäviä" galakseja, tähtiä ym. universumin rakenneosia jo hyvin nuoressa universumissa. Havainnot yllättävät tutkijat, jotka joutuvat taas kerran rukkaamaan kehitysopillista aikajanaansa. Kaikki onkin yllättävän valmiin näköistä tai "pitkälle kehittynyttä". Ehkäpä keksitään uusi inflaatiomalli, jonka mukaan universumin kehitys voikin tapahtua hyvin nopeasti.
On myös todennäköistä, että kosmologinen periaate joutuu uusien havaintojen myötä entistä ahtaammalle ja Maan erityisasema maailmankaikkeudessa tulee korostumaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti