maanantai 27. helmikuuta 2023

James Webb-avaruusteleskoopin havaintoennuste onnistui

Joulukuussa 2021 ennustettiin, että James Webb-avaruusteleskoopilla tullaan havaitsemaan pitkälle kehittyneitä ja valmiilta näyttäviä galakseja varhaisessa universumissa. Nyt tämä ennustus on toteutunut.

Ennustus oli sanasta sanaan seuraava:

"...havaitaan "pitkälle kehittyneitä" tai "vanhalta näyttäviä" galakseja, tähtiä ym. universumin rakenneosia jo hyvin nuoressa universumissa. Havainnot yllättävät tutkijat, jotka joutuvat taas kerran rukkaamaan kehitysopillista aikajanaansa. Kaikki onkin yllättävän valmiin näköistä tai "pitkälle kehittynyttä"."

Colorado Boulder-yliopiston tutkija Erica Nelson kertoi James Webb-avaruusteleskoopin havainneen vanhoja massiivisia galakseja, joita ei pitäisi olla olemassa varhaisessa/nuoressa universumissa.

"Vaikka jo Hubble-avaruusteleskooppi antoi meille opetuksen, emme kuitenkaan olettaneet James Webbin havaitsevan niin kypsiä galakseja (mature galaxies) niin varhaisessa maailmankaikkeudessa (so far back in time)."

Miksi James Webb-avaruusteleskoopin havaintoennuste onnistui ja miksi havainto yllätti tutkijat? Syy on todellisuuskäsityksessä. Tutkijat jäsentävät ja rakentavat maailmankuvaansa naturalismin ja kehitysopin perusteella. James Webb-avaruusteleskoopin havaintoennuste laadittiin luomisoletuksen perusteella. Tässä näkemyksessä hylätään naturalismi sekä kehitysoppi vain ihmisen luomina ajatusrakennelmina. Jumalan uskotaan luoneen maailman ja elämän. Kaikki on ollut valmista (ja Jumalan mielestä sangen hyvää) alusta alkaen. Mitään kehitystä ei ole koskaan tapahtunut eikä tapahdu. Kaikki "kehitys", mikä tapahtuu, on alkuperäisen luomistyön tuhoutumista ja rappeutumista. Tähdet hajoavat ja eliöiden perimä rappeutuu... Tämä rappio ulottuu myös ihmisen moraaliin ja etiikkaan.Lähde:

https://www.colorado.edu/today/2023/02/22/webb-telescope-spots-super-old-massive-galaxies-shouldnt-exist

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti