lauantai 29. heinäkuuta 2023

Suomalaiset uskovat elämään avaruudessa

Noin kaksi kolmasosaa (67%) suomalaisista uskoo elämään avaruudessa. Tämä selvisi, kun YLEn sivuilla oli mahdollista vastata asiaa koskevaan kysymykseen. Lisäksi n. 29% pitää elämää avaruudessa mahdollisena. Vain n. 4% vastanneista ei usko Maan ulkopuoliseen elämään.

Kyselyn mukaan noin 96% suomalaisista pitää elämää avaruudessa (Maan ulkopuolella) varmana tai mahdollisena. Tämä tarkoittaa sitä, että suurin osa meistä uskoo asiaan, jota ei ole tieteellisesti (esim. havaintojen avulla) todennettu. On aika vaikea keksiä toista asiaa, jota tiede ei ole vahvistanut, mutta johon enemmistö ihmisistä kuitenkin uskoo.

Lämmön ei ole koskaan havaittu siirtyvän itsestään kylmästä kappaleesta kuumaan kappaleeseen. Kaikki tieteen havainnot ovat tähän asti osoittaneet, että lämpö siirtyy kuumasta kappaleesta kylmään kappaleeseen. Samanlaisella varmuudella kuin tieteen havainnot osoittavat lämmön siirtymissuunnan, ne osoittavat elämän puuttumisen avaruudesta. Havaintojen osalta tämä tarkoittaa 100% varmuutta.

Mikäli ihmiset luottaisivat tieteen havaintoihin lämmön siirtymisessä yhtä vähän kuin he tekevät avaruuden elämän kohdalla, niin silloin suurin osa ihmistä uskoisi lämmön siirtyvän kylmästä kappaleesta kuumaan kappaleeseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti