torstai 3. elokuuta 2023

BBC teki historiaa

Britannian yleisradioyhtiö BBC (British Broadcasting Corporation) teki historiaa lähettämällä luontodokumentin, jossa eliöiden alkuperää ei selitetty kehitysopilla (darwinistinen evoluutio) vaan teleologisesti.

BBC:n 2-kanavalla esitettiin heinäkuun viimeisenä päivänä Chris Packhamin kasveista kertova dokumenttiohjelma. Ohjelmassa Packham antaa kasvien ihmeellisille ominaisuuksille teleologisen selityksen, joka viittaa jumalalliseen ihmeeseen kasvien alkuperän selittäjänä.

Ohjelmasta kertonut Lontoon Queen Mary Yliopiston professori Richard Buggs pohtii "onko kyseessä muutos BBC:n ohjelmakäytännöissä vai onko kyse vain Chris Packhamin henkilökohtaisesta esitystavasta." Tosin oletettavasti BBC hyväksyy ohjelmat ennen esittämistä.

Buggs myös toteaa, että "ihmiset on helpompi saada suojelemaan ihmeenomaista ja tarkoituksellista kuin vain tarkoituksetonta luontoa." Jos luonto on tarkoituksellinen, niin silloin sen suojelulla kunnioitetaan Jumalan luomistyötä eikä luonnon suojeluun ohjaa vain tuli perseen alla.

Saa nähdä onko YLE:llä rahkeita esittää Packhamin dokumentti vai pelätäänkö leimautumista luomisopin kannattajaksi.


Lähde:

https://ecoevocommunity.nature.com/posts/a-non-darwinian-view-of-plant-evolution-from-the-bbc

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti